Υλικά :
κοτόπουλο 730 γρ στήθος χωρίς πέτσα
Ενάμιση κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα
Σπανάκι 2 κιλά
Ρύζι Καρολίνα 500γρ
Πελτές σάλτσας 200 γρ
3 κύβους κότας
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση :
Κόβουμε σε μερίδες το κοτόπουλο . Σε αντικολιτικό τηγάνι βάζουμε της 2 κουταλιές ελαιόλαδο και καψαλίζουμε το κοτόπουλο από όλες της μεριές. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το βάζουμε σε ένα κατσαρολακι με λίγο νερο και 1 κοτόσουπα για να βράσει 10-20 λεπτά το πολλή! Στο τηγάνι με το λάδι που έμεινε ρίχνουμε ψιλοκομμένα τα κρεμμυδάκια, αλάτι και κόκκινο πιπέρι και τσιγαρίζουμε. Όταν γίνουν προσθέτουμε το σπανάκι ώσπου να μαλακώσει ( ή να ξεπαγώσει αν είναι κατεψυγμένο ).Προσθέτουμε σάλτσα , 2 κοτόσουπες και το ρυζι . Συμπληρώνουμε αλάτι και πιπέρι .
Σε αντικολλητικο ταψί ρίχνουμε 2 κουταλιές λάδι και βάζουμε το μιγμα. Προσθέτουμε και το κοτόπουλο με το νερό στο ταψί. Τόσο νερό όσο για να γίνει το ρύζι . 800ml περίπου. Απλώνουμε ομοιόμορφα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μιάμιση ώρα. Μισή ώρα πριν το βγάλουμε ανακατεύουμε όσο μπορούμε.
Του πάει και παραπάνω σάλτσα από αυτή που βάλαμε και παραπάνω λάδι αλλα με κόστος περισσότερες θερμιδες στο πιάτο. Βγαίνει πάνω από 10 μερίδες.... Προτείνω την μισή δόση.
100 γρ φρικασε 65 θερμιδες
80 γρ κοτοπουλο 118 θερμιδες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου