υλικα:
Φακες χοντρες 460γρ
σαλτσα παστα 200γρ
Κρεμμυδι ξερο 200γρ
ελαιολαδο 30γρ
4 σκελιδες σκορδο
1 κυβο κοτας
2 φυλλα δαφνη
ριγανη
αλατι πιπερι
Βραζουμε τις φακες με νερο , και μετα το πεταμε το νερο ....τις στραγκιζουμε. Αυτο εγω το κανω 2 φορες. επιτα βαζουμε φρασκο νερο στις φακες, τα φυλλα δαφνης , την ρίγανη . το κρεμμυδι ολοκληρο, 4 σκελιδες σκορδο και τον κυβο. Αφήνουμε να βρασουν και λιγο πριν να ειναι ετοιμα βαζουμε και τα υπολοιπα ηλικα μεσα ( σαλτσα , αλατι , πιπερι, ελαιολαδο )... τα αφήνουμε να παρει ακομα μια βράση και ειναι ετοιμες . Η καυσαρολα ολοκληρη θα εχει 2100 θερμιδες . αναλογα με το ποσο αρεες η πικτες γινουνε θα βγαλετε και την μεριδα σας....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου