Υλικα :
Σφολιατα φυλλο 850γρ (3366 θερμιδες)
Ελαιολαδο 45γρ (382θερμιδες )
Σπανακι κατεψυγμενο 1 κιλο (240 θερμιδες)
2 αυγα ( 160 θερμιδες)
αλατι
Ζεματιζουμε το σπανακι , το στραγκιζουμε και το αφινουμε να κρυοσει
στο ταψι ριχνουμε 15γρ ελαιολαδο και το αλιφουμε καλα με πινελακι.
απλονουμε το ενα φιλο .
Μεσα στην γεμιση οταν κρυωσει ριχνουμε 20 γρ ελαιολαδο και 2 αυγα και ανακατευβουμε καλα , προσθετουμε αλατι.
απλωνουμε στο φυλλο την γεμιση στο ταψι αφηνοντας περιθοριο περιμετρικα για να μπορεσουμε να κλεισουμε μετα το φυλλο.
βαζουμε και το δευτερο φυλλο απο πανω και κλεινουμε γυρο γυρο την πιτα εννονοντας το πανω φυλλο με το κατω.
ριχνουμε αλλα 10 γρ ελαιολαδο στο πανω φυλο και το απλονουμε καλα .
Ψηνουμε στους 170 για 40 λεπτα περιπου.
κοβοντας την πιτα σε 12 ισα κομματια το ενα κομματι θα μας δωσει 346 θερμιδες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου