Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Πρασόταρτα αλλιως 403θερμιδες η μεριδα (1/6)




Υλικα:

Για την βαση :  1 κιλο πατατες βραστες , αλατι , πιπερι , μοσχοκαριδο
Για την γεμιση :  1100γρ πρασσα, 300 γρ κιμα χοιρινο , 80γρ παστα σαλτσα, 1 κυβο κοτας.20 γρ ελαιολαδο , αλατι πιπερι, ριγανη, κοκκινο πιπερι.


Βραζουμε της πατατες. Τις πολτοποιουμε και προσθετουμε αλατι πιπερι και μοσχοκαριδο.
Στο πιρεξ λαδονουμε την βαση με 10 γρ ελαιολαδο  και απλωνουμε την βαση.
σε αντικολλητικο τηγανι βαζουμε 20 γρ ελαιολαδο και τα πρασσα και τσιγαριζουμε καλα.... τα βγαζουμε σε πιατο και ριχνουμε τον κιμα και τσιγαριζουμε καλα... ριχνουνε πιπερι κοκκινο,πιπερι μαυρο, αλατι και ριγανι ,και στο τελος την παστα σαλτσα ( αν θελουμε μπουρουμε να βαλουμε και ντοματα φρεσκια η ντοματακια κονσερβα.) προσθετουμε και τα πρασσα μεσα μαζι με 1 κυβο κοτας και τηγανιζουμε για λιγο ακομα ωσπου να φυγουν τα υγρα.   Οταν ειναι ετοιμο απλωνουμε πανω απο την βαση ομοιομορφα την γεμιση. κοβουμε ντοματα σε χοντρες φετες και καλυπτουμε απο πανω. Το ψηνουμε στον φουρνο στους 200 βαθμους για40 λεπτα .
το ταψι βγαζει 6 μεριδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου